Jeg har mitt verksted i kjelleren Radøy Kunst Senter. På senteret har vi drevet  kunstformidling siden 2001, i all hovedsak med utstillinger av kunstnere fra Vestlandet. En liten kafè er åpen i utstillingstidene. Dette arbeidet er et trivelig avbrekk fra oppdrag og veving.

Verkstedet mitt er stort  med godt dagslys fra sør og vest. På de øverste bildene arbeider jeg med den røde messehakelen til Foldnes kirke. Jeg bruker pinner for å plukke fram mønsteret. Det er en teknikk som jeg har arbeider med siden jeg gikk ut av  Bergen Kunsthåndverksskole. På siden TEKNIKKER har jeg lagt ut nærmere beskrivelser av
disse bindingene, som er noen gamle renningsvever med opphav i Kina.

Bildene under viser  det ferdig materialet som ble sydd sammen til det store ”Evangelistteppet” til Skjold kirke.
Jeg bruker  helst silke og ull i kirketekstilene. Har du litt tekstilkunnskap kan du se på bildene at jeg også farger renningene på ulike måter før jeg vever. Dette gjør jeg for å skape liv i flatene. Det er krevende, og det blir ofte mange prøver før jeg er fornøyd. (Renningen er de trådene som spennes opp i vevstolen. Innslaget legges vinkelrett  inn i skillet som blir dannet når trøene senkes.)


Jeg bruker mye tid på planlegging og forarbeid før kirketekstilene blir produsert. I samarbeid med oppdragsgiver blir oppdragene for kirkene både krevende og spennende arbeid.

KIRKETEKSTILER

   Åse Eriksen
    
HOVEDSIDEN


          91 63 62 23
ase.eriksen@hotmail.com                
HOVEDSIDEN               VERKSTEDET               TEKNIKKER                  CV

                                                                                                                                              Samitum weaving